Villa Şoimul
hu ro en

Üdvözöljük

A SÓLYOM Villa Tusnádfürdő Románia központi részén, Hargita megyében, az Alcsiki medence déli részén, 656 m tengerszint feletti magasságban taláható. A Villa csodálatos természeti környezetben, az Olt folyó partján, Sólyomkő természetvédelmi terület lábainál helyezkedik el. A térségben 11 természetvédelmi terület található (Sólyomkő, Szent Anna-tó, Mohos tőzegláp, Nádasfürdő, Középpatak rétláp, Benes rétláp, Csemő rétláp, Büdösbarlang, Buffogó tőzegláp, Nyirkert rétláp, Uzonkafürdei láp), amelyek számos jégkorszakbeli és endémikus novényfajt rejtegetnek (harmatfű, törpenyir, tőzegrozmaring, teleki hölgy-mál, szibéria hamuvirág).
Mivel a vidék mélyében vulkanikus és üledékes kőzetek váltogatják egymást, a feltörő széndioxid és kénhidrogén, egy sor, változatos ásványvizforrás keletkezését segitette elő (kénes, szénsavas, vasas meszes borvizek). Alig 500 m található a mofetta (természetes széndioxid kigőzölgéssel), valamint a Csukás-tó és a Tusnad Wellness Központ.
A termálvízes élményközpontban egy jakuzzi és öt különböző méretű és hőfokú gyógyvízes medence áll a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére, továbbá sószobában, gőzkabinban, infra- és finn szaunában, gyerek pancsolóban, illetve masszázsszobában kényeztethetik magukat a vendégek. .

A SÓLYOM Villa rendelkezik Öko-Románia minősítéssel az ökoturizmusban kifejtett tevékenységéért és támogatja a Tusnádfürdő és környéke ökoturisztikai desztináció fejlesztését, mint partner.

Az ökoturizmus a környezetért felelősséget vállaló utazás és látogatás a viszonylag zavartalan természeti területeken. Azok a természeti, valamint jelen és múltbeli kulturális értékek élvezete és értékelése,  amely kíméli a látogatás káros hatásainak következményeitől, úgy, hogy a helyi népesség társadalmi és gazdasági előnyökhöz juthat. Az említett ökoturisztikai elveket a Romániai Ökoturisztikai Egyesület által kidolgozott és érvénybe léptetett  "Öko-Románia"  bizonylati rendszer alapján ültetik gyakorlatba.